-tól éjszaka vendég számára Tovább

Foglalja le szállását!

Küldje el foglalási igényét, munkatársunk két munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot az Ön által megadott elérhetőségek valamelyikén.

Bodzás receptek

Bodzás palacsinta

Május végén, bodzavirágzáskor érdemes kipróbálni ezt a receptet. Akkor jó, ha kissé ropogósra sütjük. Különleges, fantasztikus illatú, aromájú édesség.
 

Hozzávalók 8-10 főre:
édes palacsintatészta kissé sűrűbbre keverve
8-10 jól megmosott bodzavirág fej
olaj.
Elkészítés:
Keverjük ki palacsintatésztát és hagyjuk 30 percig pihenni.
Mossuk meg alaposan a virágfejeket.
Egy serpenyőt vékonyan olajozzuk ki,hevítsük fel.
Mártsuk a virágfejeket a palacsintatésztába és tegyük a serpenyőbe,1-2 perc után
fordítsuk meg, a másik oldalát is süssük meg.
Frissen a legjobb.
Mézel lecsurgatva, fahéjjal megszórva, esetleg vanília öntettel tálaljuk. Sokan porcukorral meghintve vagy sárgabarack lekvárral megkenve fogyasztják Óvodás-kisiskolás gyerekeknek önmagában is laktató uzsonna!

 

Bodzaszörp

Bodzavirágzáskor egészséges bodzavirágokat gyűjtünk. 

Egy 5 literes befőttes övegbe 45 bodzavirágot, és 2 kg kristálycukrot rakunk. Belekarikázunk egy teljes megmosott citromot

3 napig állni hagyjuk, majd leszűrve felhevítjük kb 70 fokra, de nem forraljuk!

Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk.

 

Bodzavirág dzsem

Hozzávalók:
20db bodzavirág
1 rúd vanília
2 citrom
3 alma reszelve
30 dkg cukor
1 csomag 2:1(vagy 3:1) dzsemfix.
Elkészítés:
A vastag szárakat vágjuk lea virágról és egy tálba rétegezzük a 2 karikázott citrommal
+½ liter víz.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap:hozzáadjuk az almát,a vanília rudat és felforraljuk,
hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet, újra felforraljuk,bugyogva főzzük 4-5
percig,üvegbe tesszük, rácsavarjuk a kupakot.5 percig fejre állítva tartjuk, majd
száraz dunsztba tesszük.